În strategie, obiectivele au fost definite în conformitate cu obiectivele strategice generale, stabilite la nivelul Universitatii ,cu exigentele Planului National de Cercetare, Dezvoltare si Inovare pe anii 2007-21013, precum si având în vedere principalele aspecte ce caracterizeaza cercetarea stiintifica pe plan national si international, în privinta tendintelor, cerintelor si oportunitatilor.
Pilonii de la care s-a pornit - urmând coordonatele stabilite la nivelul Universitatii - sunt resursele umane, infrastructura de cercetare, colaborarea institutionala si proiectele de cercetare.
Incepând cu anul 1990, activitatea de cercetare s-a încadrat, în mod normal, în procesul de transformari legislative specific perioadei de tranzitie si reforma care afecteaza toate domeniile vietii sociale. Ca atare, profilurile si programele de cercetare trebuie sa tina seama de ritmul în care se produc aceste transformari si de mutatiile care se vor produce în toate ramurile dreptului.
- Studii de Licenta:
- CRITERII DE ADMITERE ÎN ANUL I
- - 50% - test la Limba Română;
- - 50% - media examenului de bacalaureat.
- Criteriu de departajare pentru medii egale: testul la Limba Română
- NUMAR DE LOCURI - ZI Buget: - 200- ZI Taxă: - 50- I.F.R.: - 100
- PERIOADA DE DESFASURARE - IULIE- înscrierea candidatilor : 16-20 IULIE 2012 (luni - vineri)- test la limba română : 22 IULIE 2012 (duminică)- afişarea rezultatelor : 25 IULIE 2012 (miercuri)- înmatricularea candidatilor:În perioada înmatricularii, candidatii admisi au urmatoarele OBLIGATII (în caz contrar vor fi eliminati):
1. Sa depuna la dosar diploma de bacalaureat si foaia matricola în original.
2. Sa completeze declaratia pe proprie raspundere.
3. În cazul în care au fost admisi : 600 lei pentru cursuri zi cu taxă (din taxa anuala 2800 lei) si 500 lei pentru cursuri frecventa redusa (din taxa anuala 2500 lei).- TAXE
- Taxa de înscriere : -200 Lei
- Taxa scolarizare: Învatamânt ZI cu taxa : - 2800 Lei /an
- Taxa scolarizare: Învatamânt Frecventa Redusa : -2500 Lei /an
- Conform regulamentului didactic, art. 80: La începutul fiecarui semestru, cu exceptia primului semestru din anul I, locurile finantate de la bugetul de stat sunt redistribuite în ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute de fiecare student înmatriculat. Ceilalti studenti sunt trecuti în regim cu taxa.
- ACTE NECESARE ÎNSCRIERII
- 1. CERERE TIP DE ÎNSCRIERE
- 2. DIPLOMĂ DE BACALAUREATîn original (diploma de bacalaureat în copie legalizată) şi fotocopie
- 3. sau ADEVERINŢĂ DE ABSOLVIREîn original pentru absolvenţii promoţiei 2012
- adeverinţă de înscriere de la facultatea unde s-au depus actele în original *
* pentru candidatii înscrisi si la alte facultăţi - 4. FOAIA MATRICOLĂ DIN LICEUîn original şi fotocopie
- 5. CERTIFICATUL DE NAŞTEREcopie legalizată
6. CERTIFICATUL DE CĂSĂTORIEcopie legalizată (pentru candidaţii care şi-au schimbat numele prin casătorie) - 7. CARTE DE IDENTITATEfotocopie
- 8. ADEVERINŢĂ MEDICALĂ TIP
- 9. ADEVERINŢĂdin care să rezulte calitatea de student, pentru studenţii care urmează o a doua specializare
- 10. 3 fotografii color tip buletin
- 11. CHITANŢĂ DE PLATĂ A TAXEI DE ADMITERE
- Taxa de admitere poate fi achitată prin ordin de plata, de la orice filială BRD din ţară (cod taxa 28). Este suficient ca un candidat să meargă la unul dintre sediile băncii unde va putea achita suma corespunzătoare taxei de înscriere, mentionând numele facultăţii la care îşi va depune dosarul. Dovada plăţii va fi anexata dosarului de candidatură. - 12. UN DOSAR PLIC
- Studii Masterat:
- CRITERII DE ADMITERE (Pe bază de DOSAR)
- - media generală a examenului de licență
- Criteriu de departajare pentru medii egale: media generală a anilor de studii
- *Master Criminalistică - Condiţia de înscriere la examenul de admitere: deţinerea unei diplome de licenţă în domeniile Drept, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Medicină sau Ştiinţe inginereşti
Drept european (zi) – se pot înscrie absolvenţi cu studii licenţă orice facultate cu condiţia frecventării în sem. I master a cursului complementar de Teoria generală a dreptului (200 lei), finalizat cu examen.
Ştiinţe penale (zi) – se pot înscrie absolvenţi cu studii licenţă cu condiţia acumulării a minim 30 de credite pe durata studiilor de licenţă la disciplinele de specialitate (drept penal general, drept penal special şi drept procesual penal).
Dreptul afacerilor (zi) – se pot înscrie absolvenţi ai Facultăţilor de Drept, Ştiinţe economice şi Administraţie publică.- TAXE
- Taxa de înscriere : -200 Lei
- Taxa scolarizare: Învatamânt ZI cu taxa : -2800 Lei
- * NOTA: Conform regulamentului didactic, art. 80: La începutul fiecarui semestru, cu exceptia primului semestru din anul I, locurile finantate de la bugetul de stat sunt redistribuite în ordinea descrescatoare a punctajelor obtinute de fiecare student înmatriculat. Ceilalti studenti sunt trecuti în regim cu taxa.
- ACTE NECESARE ÎNSCRIERII
- 1. CERERE TIP DE ÎNSCRIERE
- 2. DIPLOMA DE BACALAUREAT și DIPLOMA DE LICENȚĂ(sau echivalentă cu acestea) în original si fotocopie (daca un candidat nu depune la o specializare diploma în original, el va depune si o adeverinta de la facultatea unde are actele în original);
- 3. FOAIA MATRICOLA sau SUPLIMENTUL DE DIPLOMĂîn original si fotocopie
- 4. sau ADEVERINTA DE ABSOLVIREîn original pentru absolventii promotiei 2012
a.diploma de bacalaureat/diploma de licenta si suplimentul de diploma/adeverinta de absolvire copie legalizata (daca s-a înscris la o alta facultate din cadrul unei alte universitati si a depus originalul)
b.diploma de bacalaureat/diploma de licenta si suplimentul de diploma/adeverinta de absolvire copie simpla (daca s-a înscris la o alta facultate din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan CUZA" si a depus originalul) - 5. ADEVERINTA DE ÎNSCRIEREde la facultatea unde s-a depus dosarul cu actele originale (pentru candidatii care s-au înscris si la alte facultati)
- 6. ADEVERINTA DE MASTERAND, pentru candidatii care urmeaza o a doua specializare
- 7. CERTIFICATUL DE NASTEREcopie legalizata
8. CERTIFICATUL DE CASATORIEcopie legalizata (pentru candidatii care si-au schimbat numele prin casatorie) - 9. CARTE DE IDENTITATEfotocopie
- 10. ADEVERINTA MEDICALA TIP
- 11. 2 FOTOGRAFII COLOR TIP BULETIN
- 12. CHITANTA DE PLATA A TAXEI DE ADMITERE - Taxa de admitere poate fi achitata prin ordin de plata, de la orice filiala BRD din tara (cod taxa 28). Este suficient ca un candidat sa mearga la unul dintre sediile bancii unde va putea achita suma corespunzatoare taxei de înscriere, mentionând numele facultatii la care îsi va depune dosarul. Dovada platii va fi anexata dosarului de candidatura.
- 13. UN DOSAR PLIC
- 14. ATENȚIE!Candidaţii absolvenţi de studii universitare de licenţă de la Universităţile particulare, vor prezenta, la înscriere, O DOVADĂ A ACREDITĂRII SPECIALIZĂRII ABSOLVITE (copia hotărârii de guvern din anul înmatriculării la studii), în lipsa căreia nu vor putea fi înscrişi la admitere.
- 15.ATENȚIE!Întrucât candidaţii au dreptul de a se prezenta concomitent la două sau mai multe domenii în vederea admiterii în învăţământul universitar de masterat, dosarul cu actele originale se depune la prima opţiune. Înscrierea pentru celelalte domenii se face pe baza documentelor mai sus menţionate, prezentate în fotocopie (pentru domeniile din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi) sau în copie legalizată (pentru domeniile altor instituţii în afara Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi), la care se adaugă o ADEVERINŢĂ DE ÎNSCRIERE DE LA FACULTATEA UNDE S-A DEPUS DOSARUL CU ACTELE ORIGINALE.
- 16. ATENȚIE! Criterii suplimentare:
- Master Criminalistică -Condiţia de înscriere la examenul de admitere: deţinerea unei diplome de licenţă în domeniile Drept, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Medicină sau Ştiinţe inginereşti
Drept european – se pot înscrie absolvenţi cu studii de licenţă la orice facultate cu condiţia frecventării în sem. I master a cursului complementar de Teoria generală a dreptului (200 lei), finalizat cu examen.
Ştiinţe penale – se pot înscrie absolvenţi cu studii licenţă cu condiţia acumulării a minim 30 de credite pe durata studiilor de licenţă la disciplinele de specialitate (Drept penal general, Drept penal special şi Drept procesual penal).
Dreptul afacerilor – se pot înscrie absolvenţi ai Facultăţilor de Drept, Ştiinţe economice şi Administraţie publică.
- CONDIŢII DE ÎNMATRICULARE
- Pentru a ocupa locul obţinut, candidaţii admişi trebuie să se înmatriculeze. Candidaţii admişi au următoarele OBLIGAŢII:1. Să depună la dosar diploma de bacalaureat, diploma de licenţă şi foaia matricolă în original (sau adeverinţa de absolvire pentru candidaţii care au promovat examenul de licenţă în sesiunea iunie-iulie 2012), indiferent de forma de finanţare (buget/taxă), cu excepţia celor înmatriculaţi pe locuri subvenţionate de la buget la altă facultate.
2. Să completeze declaraţia pe proprie răspundere (se va completa în sala S4 la momentul înmatriculării).
3. În cazul în care au fost admişi pe locuri finanţate de la buget, candidaţii admişi vor achita taxa de înmatriculare de 40 Lei. În cazul retragerii dosarului de înscriere, această taxă nu se restituie.
4. În cazul în care au fost admişi pe locuri cu taxă vor achita 600 lei pentru cursuri de zi, sumă care face parte din taxa anuală de şcolarizare de 2800 Lei.Candidaţilor admişi cu taxă care renunţă la şcolarizare în termen de 5 (cinci) zile de la semnarea declaraţiei pe propria răspundere li se va reţine 10% din taxa de şcolarizare pentru semestrul I. Dacă cererea de retragere se va face după depăşirea termenului de cinci zile de la semnarea contractului, dar înainte de începerea anului universitar, li se va reţine 15% din taxa de şcolarizare pentru semestrul I. Candidaţilor admişi la zi care se retrag după începerea anului universitar nu li se mai restituie nici o taxă.
După expirarea termenului de înmatriculare, candidaţii admişi care nu au completat declaraţia pe proprie răspundere, nu au depus actele în original (după caz) şi nu au achitat taxele aferenteVOR FI DECLARAŢI RESPINŞI. Locurile rămase libere vor fi ocupate de următorii candidaţi care îndeplinesc condiţiile de admitere (în ordinea descrescătoare a mediilor şi în funcţie de opţiunea exprimată la înscriere).
- Scoala Doctorala:
- NUMAR DE LOCURI
- - ZI Buget: - 6 locuri
- - ZI taxă: - 10 locuri
- PERIOADA DE DESFASURARE - SEPTEMBRIE
- - ÎNSCRIEREA CANDIDAŢILOR : 15,16,19,20 SEPTEMBRIE 2011
- - SUSŢINEREA EXAMENULUI : 22-24 SEPTEMBRIE 2011
- - ASFIŞAREA REZULTATELOR : 26 SEPTEMBRIE 2011
- - CONTESTAŢII : 27 SEPTEMBRIE 2011
- TAXE
- Taxa de înscriere : -200 Lei
- Taxa scolarizare: Învatamânt ZI cu taxa : - 3500 Lei /an
- PROBELE CONCURSULUI DE ADMITERE
- - Drept penal
- - Dreptul comerţului internaţional
- - Drept privat comparat
- ACTE NECESARE ÎNSCRIERII
- 1.Fisa de înscriere tip, în care se vor mentiona optiunile pentru tutore, cu avizul acestuia
- 2.Certificat de nastere - copie legalizata
- 3.Certificat de casatorie - copie legalizata (pentru cei care si-au schimbat numele prin casatorie)
- 4.Carte de identitate - xerox
- 5.Diploma de bacalaureat sau echivalenta - copie legalizata
- 6.Diploma de licenta - copie legalizata
- 7.Foaia matricola - copie legalizata
- 8.Adeverinta/diploma de studii aprofundate sau master si foaie matricola - original
- 9.Curriculum Vitae si lista cuprinzând titlurile lucrarilor stiintifice
- 10.Scrisoare de motivatie privitoare la alegerea specializarii prin doctorat
- 11.Atestat de cunoastere a unei limbi straine, eliberat de catre Facultatea de Litere a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" Iasi, înainte de sustinerea examenului de admitere, cu cel mult doi ani; exceptie fac cei care au absolvit o specializare simpla sau dubla, în titulatura careia apare o limba straina, a unei facultati aprobate, au testul DALF, TOEFEL sau alte certificate internationale recunoscute;
- 12.Extras de pe cazierul judiciar;
- 13.Adeverinta de la locul de munca (unde este cazul);
- 14.Acordul conducerii unitatii privind participarea la studiile doctorale (unde este cazul).
- 15.Chitanta de achitare a taxei de admitere
- 167.Un dosar plic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu