Sigla

Sigla

joi, 7 iunie 2012

Facultatea de Stiinte Politice - Bucuresti

Istoric

Facultatea de Științe Politice a Universității din București a fost înființată în 1991 având ca obiectiv principal constituirea științei politice românești ca domeniu autonom de studiu și dezvoltarea subdisciplinelor aflate în câmpul științelor politice (teorie politică, politică comparată, istorie politică și constituțională, relații internaționale, analiza votului, a comportamentului și a discursului politic, elaborarea și evaluarea politicilor publice etc.)
 Primii ani de activitate ai Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București s-au desfășurat având ca unică limbă de predare limba franceză, datorită faptului că instituția fusese constituită după modelul unui institu de studii politice de tip francez. La crearea Facultății a contribuit un consorțiu de universități europene.
În anul universitar 1995-1996 s-a înființat secția de Științe Politice în limba română, iar doi ani mai tarziu a fost creată sectia în limba engleză.
Toate cele trei secții ale Facultății de Științe Politice a Universității din București sunt acreditate de Consiliul Național de Evaluare și Acreditare Academică.

Contact
Apartine de: Universitatea Bucuresti
Oras : Bucuresti
Adresa
 : Bdul M. Kogalniceanu nr. 36-46 sector 5; Cod postal 050107, Bucuresti
Telefon : 040 21 307 73 00; 040 21 315 71 87
Fax : 040 21 313 17 60
Conducerea
  • Decan: Prof.Dr. Laurențiu Vlad
  • Prodecan: Prof.Dr. Florin Țurcanu
  • Prodecan: Lect.Dr. Silvia Marton
  • Secretar științific: Prof.Dr. Radu Carp
  • Șeful catedrei de Științe Politice: Prof. univ. dr. Daniel Barbu
  • Șeful catedrei de Studii europene și Relații internaționale: Conf.Dr. Ionela Băluța

Profesori de la universitati din Anglia, Belgia, Canada, Franta, Germania, India, SUA (Civic Education Project si Comisia Fulbright - Visiting professors).
Studenti straini bursieri ai statului roman (din Republica Moldova, Ucraina, Albania);
Studenti straini pe cont propriu (din Albania, Austria, Azerbadjan, Congo, Franta, Elvetia, Guineea, Irak, Liban, Tunisia, Turcia, SUA, precum si
Studenti bursieri ERASMUS - SOCRATES din universitatile occidentale.
Participarea studentilor Facultatii la conferinte nationale, regionale (Balkan Debate Forum, CEP International Student Conference, Central and East European Moot Court) si scoli de vara.
Trei specializari in limba romana, franceza si engleza acreditate de Consiliului National de Evaluare si Acreditare Academica

Acte necesare la inscriere:

* fisa-tip de inscriere ;
* diploma de bacalaureat sau diploma echivalenta cu aceasta, in original sau copie legalizata sau adeverinta (in cazul liceelor la care nu s-au eliberat diplomele pentru promotia 2012) eliberata de catre institutia de invatamânt, in care se mentioneaza media generala, notele la probele examenului de bacalaureat, termenul de valabilitate si faptul ca nu a fost eliberata diploma;
* certificatul de nastere, in copie legalizata;
* diploma de olimpic, in copie, numai pentru candidatii care se inscriu ca olimpici ;
* adeverinta medicala-tip, din care sa rezulte ca este apt pentru facultatea la care candideaza;
* trei fotografii tip buletin de identitate;
* B.I sau C.I in copie;
* chitanta de plata a taxei de inscriere la concursul de admitere in conformitate cu taxele aprobate de Senatul Universitatii din Bucuresti.
Modalitate admitere


Admiterea se face pentru fiecare program de studiu (specializare), clasamentul final fiind realizat in functie de medie. Fiecare candidat se poate inscrie la toate cele patru specializari (Stiinte Politice in limba engleza, Stiinte Politice in limba franceza, Stiinte Politice in limba romana, Studii de securitate), dar, in cazul in care este admis la toate, nu poate fi inmatriculat decat la maxim doua dintre ele.

I. Media generala a admiterii la studiile universitare de licenta (Stiinte Politice in limba franceza ; Stiinte Politice in limba romana ; Stiinte Politice in limba engleza ; Studii de securitate) se constituie ca o medie aritmetica, dupa cum urmeaza :

A). Pentru absolventii liceelor cu profil socio-uman se vor lua in calcul notele obtinute in cadrul examenului de bacalaureat la probele obligatorii de limba romana si de istorie.

B). Pentru absolventii liceelor cu profil real se vor lua in calcul notele obtinute in cadrul examenului de bacalaureat la probele obligatorii de limba romana si de matematica.

II. Pentru programele de studii organizate intr-o limba straina (Stiinte Politice in limba franceza, Stiinte Politice in limba engleza) admiterea presupune si o proba eliminatorie (examen oral) de competente lingvistice, notata cu Admis/Respins.

In evaluarea competentelor lingvistice se vor lua in calcul : certificatele de competente lingvistice (Cambrige C1, C2, DELF B2, DALF C1, C2) ; formatia liceala integrala in limba franceza, respectiv engleza ; premiile obtinute in cadrul unor olimpiade nationale (la limba franceza, respectiv engleza). Aceasta proba va avea loc in perioada 17-18 iulie 2012.

Departajarea candidatilor aflati la egalitate pe ultimul loc se va face in functie de media examenului de bacalaureat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu