Sigla

Sigla

joi, 7 iunie 2012

Facultatea de jurnalism si stiintele comunicarii - Bucuresti


Universitatea din bucuresti

Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii este prima facultate de jurnalism infiintata dupa 1989, fiind recunoscuta pe plan national si international drept un spatiu al formarii profesionale la cele mai inalte standarde.
FJSC este acreditata de Consiliul National de Evaluare si Acreditare Academica (CNEAA) si ofera posibilitatea formarii profesionale pentru mass-media (radio, televiziune, presa scrisa, presa de agentie, jurnalism online) si pentru relatii publice si publicitate.
Toate diplomele si atestatele eliberate de FJSC sunt recunoscute oficial; majoritatea absolventilor se integreaza profesional in institutiile mass-media din Romania (posturi de radio si televiziune, publice si particulare, publicatii diverse etc.), agentii de publicitate si de relatii publice, departamente de comunicare.
F. J. S. C. şi-a impus prestigiul profesional în rândul şcolilor şi al instituţiilor academice de profil atât din România, cât şi din străinătate. F. J. S. C este preşedintele Asociaţiei Şcolilor de Jurnalism din Europa de Est şi Centrală. Este membru asociat al Asociaţiei Europene de Formare în Jurnalism (EJTA) cu sediul în Maastricht, al Reţelei Şcolilor Francofone de Jurnalism “Theophraste Renaudot”, al Centrului European de Cercetări în Comunicarea de Masă al ORBICOM-UNESCO (reţeaua internaţională a catedrelor de comunicare).
Anual, studenţi şi profesori ai F.J.S.C. sunt cuprinşi în programe europene de jurnalism sau programe de schimb de experienţă universitară şi jurnalistică cu ţări din Europa de Est şi occidentală. Avem relaţii academice şi de cercetare cu instituţii prestigioase din străinătate, cum ar fi: Ecole Supérieure de Journalisme din Lille, Université du Quebec din Montréal, Mid Sweden University din Suedia, Université de Grenoble din Franţa, Université Paul Valéry-Montpellier din Franţa, etc.
Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii este prima facultate de jurnalism infiintata dupa 1989, fiind recunoscuta pe plan national si international drept un spatiu al formarii profesionale la cele mai inalte standarde.
FJSC are programe de studiu acreditate de către ARACIS (Agentia Română de Asigurare a Calității în învățământul Superior) si ofera posibilitatea formarii profesionale pentru mass-media (radio, televiziune, presa scrisa, presa de agentie, jurnalism online), în relatii publice si publicitate.
Toate diplomele si atestatele eliberate de FJSC sunt recunoscute oficial.
Admitere
Specializari licență
Jurnalism - (acreditat ARACIS)
Comunicare sociala si relatii publice - (acreditat ARACIS)
Publicitate - (acreditat ARACIS)
Jurnalism - ID - (acreditat ARACIS)
Comunicare sociala si relatii publice - ID - (acreditat ARACIS)
Publicitate - ID - (în curs de acreditare)
PROBE DE ADMITERE LICENȚĂ
- Proba scrisă - Limba română și Creativitate şi expresivitate
La admitere, nu se ia în considerare media de la bacalaureat şi nu există locuri speciale pentru laureaţii olimpiadelor pe materii din învăţământul preuniversitar.
Data exactă a probei scrise va fi anunţată pe site (www.fjsc.ro, www.etajul6.ro) şi prin afişaj la sediul FJSC.
Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii este singura facultate din România care ofera un program de studii specializat pe domeniul stiintelor comunicarii. Cursurile universitare dureaza trei ani. In primii doi ani, toti studentii urmeaza un trunchi comun de cursuri fundamentale pentru cele trei specializari oferite de FJSC. În anul al treilea, studentii se împart, în functie de optiuni si locuri disponibile, pe cele trei specializari: Jurnalism, Relatii Publice si Publicitate. Dupa examenul de licenta, absolventii se pot înscrie la oricare dintre programele de master ale FJSC.

Pe lânga cursurile de zi, FJSC ofera si programul universitar de Învăţământ la Distanţă (ID). Acesta se desfasoara pe parcursul a trei ani, dupa acelasi plan de învatamânt ca la cursurile de zi si cu aceeasi profesori. Studentii la ID au acces în toate laboratoarele facultatii, precum si la Biblioteca FJSC. Studentii primesc note de curs pentru fiecare obiect de studiu în parte. În fiecare luna, studentii la ID vor avea perioade de tutorat, sâmbata si duminica. La tutorate, se vor discuta cu profesorii cursurile si temele pentru acasa. Absolventii de la ID primesc, dupa examenul de licenta, o diploma echivalenta cu cea de la cursurile de zi. Dupa absolvire, licentiatii ID se pot înscrie la oricare dintre programele de masterat ale FJSC.
Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării organizează examene de admitere pentru următoarele programe în domeniul Ştiinţe ale Comunicării:
         LICENŢĂ – trei ani, admitere iulie 2011
Taxă de studiu 2011-2012: 2 500 de lei
Zi
130 de locuri buget, 70 de locuri cu taxă
ü  Jurnalism - acreditat (HG 749/2009)
ü  Comunicare şi relaţii publice – acreditat (HG 749/2009)
ü  Publicitate, nivel licenţă, zi - acreditare (ARACIS, 1.06.2011)
Alegerea specializării se face după primele trei semestre.
Din locurile finanţate de la buget alocate pentru anul universitar 2011-2012, au fost repartizate 3 locuri pentru candidaţii de etnie romă.
Învăţământ la distanţă
250 de locuri cu taxă
ü  Comunicare şi relaţii publice - autorizare provizorie (HG 749/2009), în curs de acreditare
ü  Jurnalism - autorizare provizorie (HG 749/2009).
ü  Alegerea specializării se face după primele trei semestre.
       MASTER – doi ani, admitere septembrie 2011
Taxă de studiu 2011-2012: 3 000 de lei
Zi
130 de locuri buget, 200 de locuri cu taxă
ü  Campanii de comunicare în publicitate şi relaţii publice – acreditat (Monitorul Oficial, 617 bis, 31.VIII.2011)
ü  Comunicare corporativă – acreditat (Monitorul Oficial, 617 bis, 31.VIII.2011)
ü  Jurnalism politic – acreditat (Monitorul Oficial, 617 bis, 31.VIII.2011)
ü  Jurnalism tematic – acreditat (Monitorul Oficial, 617 bis, 31.VIII.2011)
ü  Managementul instituţiilor mass-media – acreditat (Monitorul Oficial, 617 bis, 31.VIII.2011)
ü  Mass-media, dezvoltare, societate (în limba franceză - Médias, développement, société) – acreditat (Monitorul Oficial, 617 bis, 31.VIII.2011)
ü  Producţie multimedia şi audio-video – acreditat (Monitorul Oficial, 617 bis, 31.VIII.2011)
ü  Teorii şi metode de cercetare în ştiinţele comunicării  – acreditat (Monitorul Oficial, 617 bis, 31.VIII.2011)
Învăţământ cu frecvenţă redusă
100 de locuri cu taxă
ü  Comunicare corporativă – acreditat (Monitorul Oficial, 617 bis, 31.VIII.2011)
ü  Jurnalism tematic – acreditat (Monitorul Oficial, 617 bis, 31.VIII.2011)
       DOCTORAT – trei ani, admitere septembrie 2011
Taxă de studiu 2011-2012: 4 000 de lei
Şcoala doctorală în Ştiinţele ale comunicării, zi
10 de locuri buget, 10 de locuri taxa


VI. Inscrierea la concursul de admitere

Pentru inscrierea la concursul de admitere, candidatii vor completa o cerere-tip de inscriere, in care vor mentiona, sub semnatura proprie, toate datele solicitate in formularul respectiv. Candidatii din randul minoritatilor nationale vor preciza, in cererea de inscriere, disciplinele pe care le-au studiat in liceu in limba materna si pentru care solicita sa sustina probele in limba respectiva. Dosarul se depune numai de catre candidat.

La cererea de inscriere se anexeaza urmatoarele acte:
a) diploma de bacalaureat sau diploma echivalenta cu aceasta , in original sau copie legalizata sau adeverinta (in cazul liceelor la care nu s-au eliberat diplomele).
b) certificatul de nastere , in copie legalizata;
c) adeverinta medicala tip , din care sa rezulte ca este apt pentru facultatea la care candideaza;
d) trei fotografii tip buletin de identitate;
e) B.I sau C.I in copie;
f) chitanta de plata a taxei de admitere ;
g) Scutirea se aplica pentru un singur examen de admitere; persoanele care solicita scutirea de taxe de admitere vor prezenta unul din urmatoarele documente in original:
- copii legalizate dupa certificate de deces ale parintilor (in cazul celor orfani de ambii parinti);
- adeverinte de la casa de copii (in cazul celor aflati in aceasta situatie);
- adeverinte din care sa rezulte calitatea de personal didactic (in activitate, pensionat sau decedat) a sustinatorilor legali. (actele doveditoare se aduc in original);
- adeverinte din care sa rezulte calitatea de personal incadrat in Universitatea din Bucuresti (in activitate, pensionat sau decedat). (actele doveditoare se aduc in original);

Cei care se inscriu si urmeaza doua facultati vor prezenta originalul diplomei de bacalaureat la facultatea la care au fost admisi pe locurile subventionate de la buget, iar copia legalizata la cealalta facultate.

Secretariatele facultatilor primesc dosarele personale intocmite de candidati, efectueaza inscrierea si elibereaza legitimatiile de concurs numai daca, dupa verificarea fiecarui dosar, se constata ca:
-          cererile-tip de inscriere sunt completate corect;
-          candidatii au precizat facultatea si forma de invatamant la care doresc sa concureze si optiunile pentru alta forma de invatamant, dupa caz;
-          au completat angajamentul referitor la asumarea obligatiei lor de a aduce actele de studiu in original (locuri bugetate) si/sau actele doveditoare de plata a taxei (locuri cu plata) dupa afisarea rezultatelor si a asumarii eliminarii de pe liste in cazul neindeplinirii acestor obligatii

Dupa incheierea definitiva a inscrierii, comisiile de admitere intocmesc listele nominale cu candidatii inscrisi, in ordine alfabetica, pe care le afiseaza la loc vizibil, cu cel putin 24 de ore inainte de inceperea primei probe. Listele vor preciza:
-          facultatea, domeniul si forma de invatamant la care sunt inscrisi candidatii, ordinea de preferinta a specializarilor (daca este cazul) si probele de concurs pentru care au optat (acolo unde sunt probe la alegere);
-          repartizarea candidatilor pe sali de concurs, iar pentru probele orale, la care examinarea se face individual, repartizarea pe serii si sali de concurs;

Orice sesizare a candidatilor privind exactitatea datelor precizate pe aceste tabele se verifica imediat, corecturile necesare efectuandu-se direct pe listele afisate, cel mai tarziu cu 3 ore inainte de inceperea primei probe, cu aprobarea presedintelui comisiei. Daca listele au fost scrise la calculator, aceste corecturi vor fi facute si in fisierele cu numele candidatilor, pana la editarea cataloagelor fara note.

Direcţii de studii
Incepand din anul universitar 2005/2006, FJSC ofera programe academice in domeniul de studiu Stiintele comunicarii. Studiile de licenta dureaza trei ani, cele de masterat doi ani si cele de doctorat trei ani. FJSC se aliniaza, astfel, la sistemul european de invatamant superior de tip LMD (licenta - master - doctorat).

Cursuri de zi
In primele trei semestre (primul an si jumatate din cei trei ani de studiu), se va studia dupa un trunchi comun de cursuri; repartizarea pe directii de studiu se face la sfarsitul semestrului al treilea (in al doilea an din cei trei ani de studiu).

Directiile de studiu ale FJSC sunt: Jurnalism, Relatii publice, Publicitate.

Candidatii care vor fi admisi dupa admiterea organizata de FJSC în septembrie 2005 vor fi primii studenti care vor începe facultatea conform unei formule de organizare a ciclurilor de studii în consens cu normele europene. Ei vor fi primii care vor obtine diploma de absolvire dupa trei ani de studiu.

Masterat
FJSC propune dezvoltarea programelor existente si a altor mastere orientate catre cerintele profesiei:

- Managementul institutiilor mass-media
- Productie multimedia si audio-video
- Jurnalism tematic
- Campanii de comunicare in relatii publice si publicitate
- Teorii in stiintele comunicarii

Învăţământ la distanţă
Forma de invatamant la distanta urmeaza programul de studii de la cursuri la zi. Diplomele de licenta au aceeasi valoare ca si cele obtinute la programul de invatamant la zi. 

Doctorat
FJSC are statutul de Institutie Organizatoare de Doctorat (IOD) in domeniul Stiintele comunicarii.

Programe de masterat zi - cu durata de 4 semestre:


Campanii de comunicare in relatii publice si publicitate: http://www.unibuc.ro/facultati/jurnalism/Managementul_institutiilor_mass-media0.php

Teorii si metode de cercetare in stiintele comunicarii: http://www.unibuc.ro/facultati/jurnalism/Productie_multimedia_si_audio-video.php





Doctorat

Doctorat in ştiinţele comunicării - fără frecvenţă:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu